Valenciennes i zvanično otpustio Hadžibegića

Bh. trener bez posla

Valenciennes i zvanično otpustio Hadžibegića

Faruk Hadžibegić i zvanično više nije trener francuskog drugoligaša Valenciennesa. 

Iako su navijači na jučerašnjem treningu prosjedovali i tražili od rukovodstva kluba da bh. stručnjak ostane, između dvije strane je, ipak, došlo do razlaza.

Valenciennes je sinoć potvrdio da 59-godišnji Hadžibegić više neće nije trener, a u međuvremenu protiv njega je pokrenut i disciplinski postupak, jer su u klubu ocijenili da je iznio ozbiljne optužbe prema upravi. 

Za privremenog trenera imenovan je Nikolas Rabuel, dosadašnji Hadžibegićev pomoćnik, koji će voditi klub u narednoj utakmici protiv Orleansa. 

Usput, Hadžibegić je na kormilo Valenciennesa stigao u januaru 2016. godine. Prethodno je u Francuskoj vodio Arles, Bastiju, Dijon, Niort, Sochaux, Troyes, a imao je priliku još trenirati Betis, Denizlispor, Gaziantepspor, Diyarbakirspor, te reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije