Selektor Rusije se oglasio nakon što je čuo da Džeko i Pjanić ne žele igrati protiv njegovog tima

Karpin komentarisao dešavanja

Selektor Rusije se oglasio nakon što je čuo da Džeko i Pjanić ne žele igrati protiv njegovog tima

E. Čaušević

Nogometni savez Bosne i Hercegovine izazvao je burnu reakciju javnosti nakon potvrde da će bh. reprezentacija odigrati prijateljski susret s Rusijom.

Prošle sedmice NSBiH je potvrdio da je usvojena odluka da se odigra prijateljska utakmica protiv reprezentacije Rusije i to 19. novembra u St. Petersburgu.

Ova odluka izazvala je buru komentara i negodovanja bh. javnosti jer niko ne želi da se igra utakmica protiv Rusije dok još uvijek traje rat u Ukrajini, a jasno je da bi takva odluka mogla samo da našteti bh. reprezentaciji.

Mnogi su već osudili odluku našeg Saveza da pristane na ponudu Rusije, a to su prije svega uradili i naši najbolji fudbaleri Edin Džeko i Miralem Pjanić koji su otvoreno poručili da neće igrati na toj utakmici.

O tome je jučer govorio i predsjednik NSBiH Vico Zeljković u zvaničnom saopštenju, te je poručio da će se u oktobru održati tematska sjednica na kojoj će se pričati o toj spornoj utakmici protiv Rusije.

"Dosadašnji rad članova Izvršnog odbora bio je jedinstven i namjeravamo da tako i ostane te ćemo na zahtjev člana IO Fuada Čolpe u oktobru mjesecu održati jednu tematsku sjednicu na kojoj ćemo razgovarati o utakmici protiv Rusije", naglasio je Zeljković.

Oglasi

Kritike su stigle i iz ostatka Evrope jer su mnogi mediji širom Starog kontinenta kritikovali odluku našeg Saveza da igra protiv Rusije koja je pod zabranom UEFA-e i FIFA-e nakon što je počeo rat u Ukrajini.

Nakon svega oglasio se i selektor ruske reprezentacije Valeriy Karpin kojeg su pitali šta misli o tome da većina bh. fudbalera ne želi da igra protiv Rusije.

"Igrači Bosne i Hercegovine ne žele igrati s Rusijom? Bojkot utakmice? Nemam pojma o tome. Ne mogu dati nikakav odgovor jer nemam informacija. Znam samo da je BiH pristala na utakmicu i na tome im puno hvala", rekao je Karpin.

Odluka Saveza da prihvati ponudu Rusije je izazvala zaista žestoke reakcije bh. javnosti i mnogi se nadaju da će na kraju donijeti odluku da otkažu ovaj susret i priznaju svoju pogrešku.

Posebno su ovih dana glasni Ukrajinci koji ne kriju šok i iznenađenje odlukom iz našeg Saveza, te su čak poslali otvoreno pismo NSBiH i objasnili su zašto je za njih neprihvatljivo da se ova utakmica odigra.

"Podsjećamo Vas da zbog ruske vojne agresije na Ukrajinu, da su svi ruski timovi suspendovani iz učešća u zvaničnim FIFA i UEFA međunarodnim takmičenjima. U takvoj situaciji odluka Nogometnog saveza BiH izgleda kao da ima za cilj da podrži sve što se dešava, kao i djelovanje ruske vlade u Ukrajini u vezi sa nastavkom rata. Molimo Vas da preispitate svoju odluku koja narušava imidž Vaše zemlje i odnose između naših udruženja", navodi se u saopštenju UAF-a.

Top Komentari

BH_Drina
Kako će Vico i ekipa na kulturan način o*****ti naivnog Čolpu koji nije razmišljao o posljedicama, a što je najgore Čolpa će moljakati a ovi će ići sa kulturnom pričom ne treba miješati politiku i sport tako da im ne može ništa zamjeriti, a isto tako je mogao i on kulturno odbiti poziv na utakmicu sa pričom nije vrijeme, rat je itd. hiljadu izgovora je imao. Ako se odigra utakmica to će biti najcrnji dan u historiji bosanskohercegovačkog sporta.
6 1
BH_Drina svaka ti cast na komentaru u potpunosti se slazem sa tvojim misljenjem, a ovome sto je reagovao sa crvenim palcem dole ili neslaganjem, njemu ,,bem mater kao velikom dusmanu BH.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi