Valladolid do pobjede nad Mallorcom u finišu susreta

19. kolo španske Primere

Valladolid do pobjede nad Mallorcom u finišu susreta

Završena je prva današnja utakmica 19. kola španske Primere koju su odigrali Valladolid i Mallorca.

Rezultat je na kraju susreta glasio 3:1.

 

Susret je počeo odličnom igrom obje ekipe. I jedni i drugi su prijetili, a najozbiljniji priliku imao je Dos Santos koji je zbog svoje nesebičnosti propustio prliku da dovede goste u vodstvo.

 

Neiskorištene prilike gostiju su se po nepisanom pravilu vratile u 21. minuti kada je Ebert pogodio sa nekih 20-ak metara iskosa sa lijeve strane.

 

Ipak, do kraja prvog poluvremena, gosti poravnavaju rezultat. U 38. minuti Casadesus je na asistenciju Arizmendija pogodio za 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

U drugom poluvremenu obje ekipe su imale svoje prilike, ali ni jedni ni drugi nisu uspjeli doći do gola  sve do 88. minute kada je Oscar na asistenciju Eberta pogodio za novo vodstvo domaće ekipe.

Mallorca je u drugoj minuti sudijske nadoknade postigla pogodak, ali je on opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije. Već u narednom napadu, Ebert je postigao svoj drugi pogodak te je postavio konačnih 3:1 za svoju ekipu.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.