Valladolid nije platio transfer Medunjanina

AZ Alkmaar traži 250.000 eura, slučaj prijavljen FIFA-i

Valladolid nije platio transfer Medunjanina

Španska ekipa Valladolida nikada nije do kraja isplatila AZ Alkmaaru puni iznos transfera reprezentativca Bosne i Hercegovine Harisa Medunjanina.

Medunjanin je svoju fudbalsku karijeru počeo u redovima AZ Alkmaara, odakle je 2008. godine prešao u redove španske ekipe Valladolida.

Međutim, Valladolid tri godine nakon tog transfera nije do kraja izmirio svoje obaveze prema AZ Alkmaaru, kojem su dužni na ime obeštećenja uplatiti još 250.000 eura.

"Real Valladolid još uvijek nije ispoštovao do kraja svoje obaveze prema AZ Alkmaaru u vezi transfera Harisa Medunjanina. U međuvremenu, Haris je prodan Maccabiju iz Tel Aviva, a u Valladolidu je uglavnom bio član prvog tima. Valladolid se ponaša prilično glupo kada je ovo u pitanju", kazao je direktor Alkmaara Toon Gerbrands.

U Valladolidu su svjesni da moraju izmiriti svoja dugovanja prema holandskom klubu, ali imaju svoje razloge zašto kasne toliko sa isplatom.

"Prva je rata uredno plaćena i ostalo je da izmirimo i drugu, koja iznosi 250.000 eura. Međutim, poklapanje isplate druge rate poklopilo se sa našim ispadanjem iz Primere", kazao je predsjednik Valladolida Carlos Suarez.

AZ Alkmaar je cijeli slučaj prijavio FIFA-i, koja će najvjerovatnije uskoro poduzeti disciplinske mjere protiv Valladolida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.