Valladolid poražen od Gran Canarije, dva poena Sinanovića

Gosti nastavili sa sjajnim igrama

Valladolid poražen od Gran Canarije, dva poena Sinanovića

U popodnevnom terminu Endesa ACB lige svoju utakmicu odigrao je i Nedžad Sinanović i njegov Valladolid. Ekipa našeg centra poražena je 84:73.

Prvih deset minuta igre u Valladolidu pripalo je Gran Canariji. Imali su gosti sa Kanarskih ostrva prednost tokom cijele prve četvrtine, a nakon deset minuta vodili su, 23:18. Zadržali su gosti prednost i u nastavku prvog poluvremena i na odmor otišli sa vodstvom, 36:33. 

 

Gosti su puno bolje otvorili drugo poluvrijeme. Vrlo brzo su došli do osjetnije prednosti i u posljednjih deset minuta ušli sa devet ponea viška. U odlučujućoj četvrtini prednost Gran Canarije je samo narasla, pa su gosti sa Kanarskih ostrva slavili 84:73.

 

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Baez i Toolson sa po 18 poena, dok je za Valladolid 20 postigao Hunter. Nedžad Sinanović postigao je dva poena i skupio jedan skok.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.