Valladolid razbio Lagun Aro, dva poena Sinanovića

Nova pobjeda Valladolida

Valladolid razbio Lagun Aro, dva poena Sinanovića

Valladolid je večeras u okviru osmog kola Endesa ACB lige dočekao na svom terenu Lagun Aro. Domaćin je kao veliki favorit ušao u susret i slavio 76:61.

Valladolid igra dobro ove sezone, u sedam kola skupili su četiri pobjede, dok su gosti upisali samo jednu. Valladolid mnogo bolje otvara susret i već nakon sedam minuta igre ima 11 poena prednosti. Lagun Aro je do isteka prvih deset minuta uspio smanjiti prednost na osam poena. U nastavku prvog poluvremena mnogo bolja igra gostiju, već nakon dvije minute igre bilo je samo plus dva za domaćina. Valladolid pravi novu seriju i na odmor odlazi sa devet poena prednosti. Rezultat na polovini igre, bio je 44:35. 

 

Nastavio je Valladolid sa dobrom igrom i u nsatavku utakmice, a nakon pet minuta igre imali su 12 poena viška, tu su prednost zadržali i do isteka 30 minuta. Valladolid je sačuvao vodstvo i do kraja susret i slavio pobjedu, 76:61. Najefikasniji u redovima domaćina bili su Alex Renfroe i Hunter sa 18 postignutih poena. Nedžad Sinanović je postigao dva poena, uz tri skoka. U gostujućoj ekipi Neto je postigao 15 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.