Valladolid razbio Murciu, dobar nastup Sinanovića

Pobjeda Valladolida protiv Murcie

Valladolid razbio Murciu, dobar nastup Sinanovića

Valladolid našeg Nedžada Sinanovića dočekao je na svom terenu u okviru španske Endesa ACB lige Murciu. Domaćin je slavio 91:57. 

Valladolid je već nakon prvih deset minuta došao do velike prednosti. Domaćin je prvi period riješio u svoju korist rezultatom 28:12. U nastavku prvog poluvremena gosti nisu mogli ozbiljnije zaprijetiti. Igralo se koš za koš, a Valladolid je na odmor otišao sa 17 poena viška. 

 

U nastavku susreta domaćin je nastavio sa fantastičnom igrom. Sinanović i društvo su treću četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 23:12, pa je domaćin u posljednjih deset minuta ušao sa 28 poena viška. Na kraju je Valladolid slavio sa ubjedljivih 91:57. 

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Grimau sa 21 poenom, dok je naš Nedžad Sinanović postigao devet poena, uz sedam skokova. Kod gostiju Marcus Lewis je postigao 16 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti