Van Basten dao ostavku u Ajaxu

Van Basten dao ostavku u Ajaxu

Legenda holandskog fudbala Marco van Basten više nije trener amsterdamskog Ajaxa, nakon što je danas podnio ostavku nezadovoljan rezultatima ove sezone.

-    Van Basten je procijenio da nije ispunio ciljeve koji su bili pred njim na početku sezone i uslijed toga je odlučio podnijeti ostavku, potvrdio je ovu informaciju direktor Ajaxa Rik van den Boog.

Nekadašnji napadač Ajaxa i Milana imao je ugovor sa „kopljanicima“ do ljeta 2012. godine, a njegovo mjesto na klupi četverostrukog prvaka Evrope privremeno će preuzeti dosadašnji pomoćnik Johnny van't Schip.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti