Legenda nije mogla prešutješi ono što je vidjela sinoć na EURO-u: "Pa to je smiješno"

Van Basten se oglasio

Legenda nije mogla prešutješi ono što je vidjela sinoć na EURO-u: "Pa to je smiješno"

Eldar Ganibegović

Sinoć su se u grupi E na Evropskom prvenstvu sastale selekcije Belgije i Rumunije (2:0), a jednu situaciju s ovog meča prokomentarisao je na kritički način legendarni Van Basten.

U drugom kolu u grupi E na Evropskom prvenstvu u Njemačkom sastale su se sinoć selekcije Belgije i Rumunije, a Crveni đavoli su slavili rezultatom 2:0.

Već u drugoj minuti Belgija dolazi do prednosti. Romelu Lukaku je lijepo odložo loptu za Yourija Tielemansa koji pogađa za 1:0.

Romelu Lukaku je u 66. minuti postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Ovo mu je već treći poništen gol na ovom prvenstvu, nakon dva protiv Slovačke u 1. kolu.

Kevin de Bruyne je riješio meč u 80. minuti. Casteels je ispucao loptu, niko to nije dirao, govora o ofsajdu nema, Kevin de Bruyne šutira i pogađa za 2:0.

Kako smo već spomenuli, za Romelua Lukakua je poništen gol protiv Rumunije bio već treći na ovom prvenstvu u dvije odigrane utakmice.

Oglasi

Ovaj je bio poništen zbog minimalnog ofsajda, a sve to je prokomentarisao legendarni Van Basten.

"Pola milimetra, nožni prst i bio je ofsajd. To je smiješno. Kao napadač, trebalo bi da budete potpuno ispred defanzivca da biste bili u ofsajdu, bilo bi sasvim logično", rekao je Marco van Basten, a prenosi belgijska štampa.

Nakon ove utakmice sve selekcije u grupi E imaju po tri boda i treće kolo će sigurno donijeti pravi spektakl.

A utakmice 3. kola u ovoj grupi igraju se 26. juna od 18:00 sati. Sastaju se Belgija - Ukrajina i Slovačka - Rumunija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi