Van Basten upozorava Rooneya

Van Basten upozorava Rooneya

Legenda holandskog i svjetskog fudbala Marco Van Basten upozorio je Wayne Rooneya da se kocka sa svojom karijerom jer igra nedovoljno oporavljen.

Van Basten zna jako dobro o čemu priča, jer je on sam karijeru morao završiti prerano, zbog povrede, u 29. godini.

Nekadašnji napadač Ajaxa i Milana izjavio je kako je bio šokiran kada je vidio Rooneya na terenu u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna.

"Kada sam vidio Rooneya na terenu, molio sam Boga da bude odmah zamijenjen. Još ne mogu da vjerujem da mu je Ferguson dopustio da igra povrijeđen. Ja sam bio na mjestu na kom je Rooney sada i znam kako je igrati povrijeđen. Novi udarac u povrijeđeni zglob mogao bi značiti kraj karijere", rekao je Van Basten.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti