Van Basten zadovoljan igrom Ajaxa
Van Basten zadovoljan unatoč porazu...

Nakon poraza od Marseillea

Van Basten zadovoljan igrom Ajaxa

Edmir Škorić

U prvoj utakmici osmine finala Kupa UEFA Ajax je kao gost poražen od Marseillea rezultatom 1:2, no trener Marco van Basten vjeruje da uprkos golu zaostatka njegov tim može proći dalje.

Pogocima Cheyroua i Mamadou Nianga, Marseille je uspio pobijediti na Veledromeu, a utješni gol za goste iz Amsterdama postigao je Luis Suarez.

"Nemamo nikakvih razloga da se žalimo na rezultat. Igrali smo cijelu drugu polovinu utakmice sa deset igrača nakon što je Gregory van der Wiel dobio crveni karton. Nije nam priznat gol, ali smo pokazali da imamo velike šanse da se kvalificiramo za idući krug, odnosno četvrtfinale", rekao je Van Basten za NOS.
Nekadašnji selektor reprezentacije Holandije ističe kako je zadovoljan mladim Toby Alderweireldom koji je dobio priliku da igra u prvoj postavi Ajaxa.
"Toby je obavio odličan posao. Nisam siguran da li je Van der Wiel žuti karton dobio zasluženo. Ipak, okrećemo se narednoj utakmici sa Marseilleom u kojoj ćemo tražiti pobjedu za naredni krug."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.