Van Damme: Imamo velike ambicije u Evropa ligi

U Standardu žele igrati zapaženu ulogu u Evropi

Van Damme: Imamo velike ambicije u Evropa ligi

Adnan Beganović

U okviru 3. pretkola Evropa lige svoj prvi susret će danas odigrati Standard i Željezničar, a u belgijskom klubu ističu da u Evropi ove sezone žele igrati zapaženu ulogu.

Jedini preostali bosanskohercegovački predstavnik u evropskim takmičenjima, sarajevski Željezničar pokušat će iznenaditi Standard, koji u ovaj dvomeč ulazi kao favorit.

U blsikoj prošlosti Standard se ne može pohvaliti dobrim rezultatima u Evropi, a kapiten belgijske ekipe Jelle Van Damme ističe da je za njega i njegove saigrače Evropa liga u ovoj sezoni jako važno takmičenje.

"Prethodna Uprava nije imala velikih ambicija u Evropi, ali to je bila njihova odluka i ja je poštujem. Međutim, danas su po tom pitanju stvari mnogo drugačije. Evropa liga za nas ima ogromno značenje. Naša želja je ići što dalje u Evropi", izjavio je Van Damme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.