Van der Sar: Ajax više nije evropski velikan

Van der Sar: Ajax više nije evropski velikan

Midhat Šljivak

Holandski fudbalski gigant Ajax iz Amsterdama igra jednu od najlošijih sezona u posljednjem desetljeću, a igru ekipe je komentarisao za holandske medije legenda kluba Edwin Van der Sar.

"Da budem iskren, ne vjerujem da će Ajax ikada više se moći takmičiti sa vrhunskim klubovima. Jedno je moja želja a drugo je realnost. U današnjem fudbalu, prevelika je razlika između vrhunskih klubova i onih takozvanih klubova srednje klase", rekao je Van der Sar.

On se osvrnuo i na nekadašnji tim Ajaxa kojeg također ne smatra vrhunskim.

"Što se tiče Lige prvaka, u klubu kažu da je generacija iz 1992 godine vrhunska. Ja mislim da nisu bili upravu, ne zato što mi nismo bili dobri, nego zato što je sreća prilikom ždrijeba bila naklonjena nama. Ajaxu će bez obzira na sve trebati puno vremena, rada i ulaganja u klub da vrati mjesto u vrhu europskog fudbala koje je nekada imao" završio je Van der Sar.

Podsjetimo, Ajax je svoj zadnji evropski trofej osvojio 1995 godine kada je u finalu Lige prvaka pobjedio AC Milan sa 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti