Van der Sar se vratio u Ajax

Van der Sar se vratio u Ajax

Legendarni holandski golman Edwin van der Sar nakon 13 godina vratio se u amsterdamski Ajax. Holanđanin se nije vratio kao igrač jer se prije godinu i po oprostio od aktivnog nogometa, već mu je klub poudio poziciju direktora marketinga.

"Za Edwinom je fantastična karijera, a posjeduje i karakteristike vođe, tako da me nebi začudilo da nekada postane naš izvršni direktor", kazao je prvi čovjek amsterdamskog tima Hans Weijers.

Vand der Sar je osvojio osam titula državnog prvaka u karijeri, četiri naslova s Ajaxom i četiri s Manchester Unitedom, u kojem je 2011. godine okončao karijeru golmana. S oba kluba se okitio naslovom prvaka Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti