Van der Wiel: Idol mi je bio Van Persie

Van der Wiel: Idol mi je bio Van Persie

Gregory van der Wiel, desni bek Ajaxa, najavio je da će na kraju sezone napustiti Amsterdam. Također, otkrio je da mu je u djetinstvu idol bio Robin van Perise.

Van der Wiel privukao je interes Bayerna, Barcelone, Manchester Cityja, Chelseaja i Liverpoola. Ugovor sa Ajaxom mu ističe 2012. godine, a odšteta 23-godišnjeg holandskog defanzivca iznosi otprilike devet miliona funti.

"Nikada nisam napustio Amsterdam, jer ne znam kakav je život negdje drugo. Bit će to veliki izazov za mene. Želim osvajati trofeje, napredovati, igrati na najvišem nivou", rekao je Van der Wiel.

Neko vrijeme i Arsenal se poveziovao sa Van der Wielom, a sada je mladi Holanđanin otkrio da mu je idol u mladosti bio Van Perise, iako smatra da je to možda i greška.

"Nikada ne bih trebao priznati novinarima da je idol mog djetinstva bio van Persie. Možda će navijačima trebati dosta vremena da mi oproste", dodao je 23-godišnji defanzivac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.