Van Dijk: Bio je penal
Foto: EPA

Štoper Redsa nakon utakmice

Van Dijk: Bio je penal

S. Bošković

Liverpool i Manchester City su danas na Anfieldu odigrali utakmicu za zaborav (0:0).

Virgil van Dijk je u 85. minuti susreta srušio Leroya Sanea, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Lopti je pristupio Riyad Mahrez koji je šutirao visoko iznad gola.

Van Dijk je nakon utakmice izjavio da je remi bez golova fer rezultat, ali također da je penal postojao.

"Bio je penal i do njega nije trebalo doći. Ali sretan sam što nismo primili gol. Oni su igrali dobro, ali i mi smo dok nije došlo do penala. Nismo imali sreće pred njihovim golom, ali smo zato bili sretni pred našim i nismo primili gol. Mislim da su se sve prilike na kraju jednostavno poništile", rekao je holandski fudbaler, te još dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovo je bila teška utakmica protiv prvaka lige i drago mi je što smo sačuvali mrežu netaknutom. Željeli smo se vratiti nakon poraza od Napolija i mislim da smo u tome uspjeli".

Nakon osam kola na vrhu Premijer lige Engleske nalaze se tri tima s 20 bodova, a to su Chelsea, Manchester City i Liverpool.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi