Van Dijk: Jedva čekam da obučem dres Liverpoola

Novo pojačanje Redsa

Van Dijk: Jedva čekam da obučem dres Liverpoola

Novo pojačanje Liverpoola Virgil van Dijk oduševljen je transferom u novi klub. 

Podsjetimo, informacija o njegovom prelasku iz Southamptona u Liverpool potvrđena je jučer, a transfer će biti vrijedan 75 miliona funti što je novi rekord za jednog defanzivca. Liverpool je ovim srušio rekord Građana koji su ljetos Kyla Walkera platili Tottenhamu nešto više od 50 miliona funti.

"Jedva čekam da obučem famozni crveni dres Liverpoola i da zaigram prvi put pred Kloppom i da dam sve od sebe kako bi klub u narednim godinama ostvario nešto posebno", započeo je Van Dijk pa nastavio:

"Također, želim iskoristiti ovu priliku da se zahvalim Lesu Reedu, upravi, treneru, igračim, navijačima i svima ostalima u Southamptonu. Uvijek ću biti zahvalan klubu što mi je dao priliku da zaigram u Premier ligi i uprkos tome što smo imali nekoliko slabijih posljednjih mjeseci, ja sam uživao igrajući za klub i stekao sam brojne prijatelje", rekao je Van Dijk.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, on će zvanično član Redsa postati 1. januara naredne godine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi