Van Dijk više ne poriče da je kandidat za Zlatnu loptu: To bi bilo ostvarenje sna!

Holanđanin vrlo uzbuđen

Van Dijk više ne poriče da je kandidat za Zlatnu loptu: To bi bilo ostvarenje sna!

Jedan od fudbalera koji se s pravom nadaju da bi mogli osvojiti Zlatnu loptu za ovu godinu je štoper Liverpoola Virgil van Dijk. 

On je sa svojim klubom osvojio Ligu šampiona, a tokom čitave sezone je bio najbolji igrač Liverpoola i svakako jedan od najboljih na svijetu.

Iako ne nedavno izjavio da bi samo Leo Messi trebao dobiti ovu nagradu, Holanđanin više ne poriče da je i on jedan od konkurenata.

"Ako ljudi govore o tome, ne možeš reći da te ne uzbuđuje. Ali, to je tema na koju ne mogu uticati. Ne mogu trenutno ništa promijeniti osim toga da ostanem u formi", kaže Van Dijk i dodaje:

"Osvajanje takvog priznanja je ostvarenje sna za svakog fudbalera na svijetu. Ako ne osvojite Zlatnu loptu, onda vam ostaje da pređete preko toga i pokušate naredne sezone biti još bolji. Bio bih vrlo ponosan ako bih osvojio Zlatnu loptu, ali najvažnija stvar je timski uspjeh i ostvarivanje ciljeva".

Osim Van Dijka, najveći kandidati za Zlatnu loptu bi trebali biti njegov timski kolega Alisson Becker i naravno Leo Messi, mada nije isključeno da se u trku uključi i Cristiano Ronaldo.

Nakon što mu je "uništio" saigrača Van Dijk održao bukvicu igraču Seville

Prijateljsku utakmicu između Liverpoola i Seville zasjenio je krvnički start Jorisa Gnagnona nad Yasserom Laroucijem.

Gangnon je dobio direktan crveni karton zbog starta nad 18-godišnjim igračem Redsa koji je s terena iznešen na nosilima.

Napraviti takav start nad momkom koji je tek kročio u profesionalni fudbal definitivno nema smisla pogotovo ako se u obzir uzme da se radilo o prijateljskoj utakmici.

U Liverpoolu su opravdano svi bili kivni na Gnagnona, posebno izabranici Juergena Kloppa predvođeni Virgilom van Dijkom.

Čim je završena utakmica holandski stoper se odmah zaputio prema igraču Seville te je "popričao" s njim o nekim stvarima.

Nakon Van Dijka pristigli su Jordan Henderson i Andy Robertson kako bi "raspametili" 22-godišnjeg francuskog defanzivca.

"Vidio sam sa strane šta se desilo. To nije lijepo, pogotovo kad se desi mladom igraču koji igra veoma dobro. Možda to govori nešto o Gnagnonu", rekao je Van Dijk.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, prijateljski duel igran u Bostonu okončan je pobjedom Seville rezultatom 2:1.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi