Van Gaal: Ja nisam Ferguson, a ni Wenger
Foto:EPA

Holanđanin odlazi iz Uniteda

Van Gaal: Ja nisam Ferguson, a ni Wenger

S. Bošković

Trener Manchester Uniteda, Louis van Gaal, smatra da on nije isti tip trenera kao Sir Alex Ferguson i Arsene Wenger.

Holanđanin tvrdi da ga njegova želja za novim izazovima čini drugačijim od Fergusona, koji je proveo na Old Traffordu 27 godina i Wengera koji nakon 19 godina i dalje vodi Arsenal.

Van Gaal je najviše vremena proveo u Ajaxu, gdje je bio šest godina, te je također sa klupe vodio Barcelonu, AZ Alkmaar, Bayern Munchen i fudbalsku reprezentaciju Holandije.

"Arsene Wenger i Sir Alex Ferguson su drugačiji tipovi trenera. Ja volim izazove i uvijek želim više. To najviše ovisi o vašem karakteru i onom što želite raditi", rekao je Van Gaal, te još dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uvijek ciljeve postavljam unaprijedi. Isto to radim i sad. Otići ću iz Uniteda. Uvijek uradim ono što kažem da ću uraditi". 

Van Gaal i United su trenutačno na vrhu ljestvice u Premier ligi, a Holanđaninu ugovor sa Crvenim đavolima ističe 2017. godine. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.