Van Gaal: Mislim da je moja karijera završena

Zbog porodičnih problema

Van Gaal: Mislim da je moja karijera završena

Endin Čaušević

Nekadašnji trener Manchester Uniteda, Louis van Gaal, nakon odlaska sa Old Trafforda još uvijek nije odlučio da nastavi svoju trenersku karijeru.

Van Gaal je na kraju prošle sezone dobio otkaz na klupi Crvenih đavola nakon čega je odlučio da napravi pauzu. Ipak, mnogi su očekivali da će ona trajati samo nekoliko mjeseci, ali sada izgleda da je posao u Unitedu možda bio i zadnji za holandskog stručnjaka.

Iskusni trener imao je ponude iz Kine da nastavi svoju karijeru, ali je u nekoliko navrata odlučio da odbije ponude kineskih klubova. Nažalost, Van Gaal je izjavio da je njegova trenerska karijera vjerovatno završena.

"Mogao sam da idem u Kinu, ali sam ostao ovdje. Mnogo toga se trenutno dešava u mojoj porodici. Razmišljao sam o kraju karijere nakon odlaska iz Uniteda, ali sam pomislio da mogu još da radim. Ipak, sada mislim da se više neću vraćati trenerskom poslu", rekao je Van Gaal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Holandski stručnjak je u svojoj karijeri vodio Ajax, Barcelonu, Bayern i reprezentaciju Holandije, ali zbog problema u porodici prisiljen je da završi svoju karijeru. Međutim, nadamo se da će to biti samo na kratak period.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi