Van Gaal pretrpio težak udarac

Ništa od klupe selekcije Belgije

Van Gaal pretrpio težak udarac

Endin Čaušević

Holandski stručnjak Louis van Gaal je na kraju prošle sezone dobio otkaz u Manchester Unitedu i trenutno traži novi posao.

Van Gaal je na klupi Crvenih đavola proveo dvije sezone, ali nije uspio opravdati uloženo povjerenje čelnika kluba pa je dobio otkaz. Holanđanin i dalje čeka pravu ponudu za novi angažman, ali je i sam pokušao da se izbori za novi posao.

Naime, Van Gaal je bio zainteresovan da preuzme selektorsku klupu Belgije, ali nije uspio. Mediji u Belgiji danas su prenijeli da holandski stručnjak na kraju nije dobio posao jer je bio previše dosadan na intervjuu.

Podsjećamo, za novog selektora Belgije izabran je bivši trener Evertona Roberto Martinez. Jedini ozbiljan kandidat bio je Van Gaal, ali su se iz FS Belgije na kraju odlučili za Martineza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi