Van Gaal se oglasio nakon otkaza u Manchester Unitedu

Holanđanin se zahvalio svima u klubu

Van Gaal se oglasio nakon otkaza u Manchester Unitedu

Endin Čaušević

Holandski stručnjak Louis van Gaal danas je dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda.

Van Gaal je danas saznao da više neće biti trener Manchester Uniteda iako je imao još jednu godinu ugovora. Čelnici Crvenih đavola odlučili su da uruče otkaz Holanđanin, te će na njegovo mjesto najvjerovatnije doći Jose Mourinho.

Nakon otkaza oglasio se i Van Gaal koji je kazao da mu je bila čast voditi Manchester United, te da je zadovoljan s onim što je postigao sa engleskom ekipom.

"Ponosan sam što smo osvojili FA Kup ove sezone i velika je privilegija za mene što je to bila 20. titula u mojoj trenerskoj karijeri. Razočaran sam što nisam ostao do kraja ugovora, ali vjerujem da će klub u budućnosti biti još bolji. Nadam se da će osvajanje FA Kupa biti korak za velike uspjehe ove ekipe", kazao je Van Gaal, te dodao:

"Ovo je veliko iskustvo za mene i sada mogu reći da sam bio trener u Holandiji, Španiji, Njemačkoj i Engleskoj. Hvala mojim igračima na svemu i želim im sve najbolje u narednoj sezonu. Čast mi je bila raditi s njima i sretan sam što sam dao šansu mladim igračima koji su to iskorisili na najbolji način. Hvala i čelnicima kluba što su mi dali priliku da vodim United. Naravno, hvala i navijačima koji su nam uvijek bili najveća podrška, zaista su najbolji na svijetu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Van Gaal nije želio otkriti da li će već naredne sezone ponovo biti angažovan, te je dodao da mu je sada najbitnije da se dobro odmori.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi