Van Gaal uveliko zakoračio na izlazna vrata Old Trafforda

Na pragu otkaza

Van Gaal uveliko zakoračio na izlazna vrata Old Trafforda

Edmir Škorić

Louisu van Gaalu otkucavaju posljednji sati na klupi Manchestser Uniteda.

Van Gaal je trebao, kada već nije uspio David Moyes, biti nasljednik Sir Alex Fergusona, no Holanđanin nije napravio ništa zbog čega bi ga se uporedilo s legendarnim Škotom.

Trošio je novac, dovodio zvijezde, a igra Uniteda je defanzivna i dosadna. Rezultata nema. Stoga, Van Gaal strepi za posao i kao da je samo pitanje trenutka kada će dobiti otkaz.

Prema pojedinim otočkim medijima, Jose Mourinho, sada već bivši trener Chelseaja, dobit će posao na Old Traffordu umjesto bivšeg trenera Barcelone i Bayerna.

Stoke City na Boxing Day i Chelseajevo gostovanje na Old Traffordu mogle biti biti posljednje utakmice Van Gaala kao menadžera Uniteda. Jedan neuspjeh u tim duelima srušit će sve ono što je gradio 19 mjeseci.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, United nije slavio na posljednjih šest mečeva, te je upisao tri uzastopna poraza i ispao je iz Lige prvaka. U Engleskoj je pao na peto mjesto sa 29 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti