Svakom čekanju dođe kraj: Svojevremeno veliki talenat zaigrao nakon 983 dana!

Nema odustajanja

Svakom čekanju dođe kraj: Svojevremeno veliki talenat zaigrao nakon 983 dana!

Admin Čaušević

U životu nikad ne treba odustati, tako je i u fudbalu.

Marco Van Ginkel je svojevremno bio jedan od najvećih talenata na svijetu, a njegov potpis 2013. godine dobio je Chelsea.

Sa 28 godina na plećima Nizozemac je proteklih godina doživio veliki broj različitih povreda koji su ga van terena odvojile tačno 983 dana.

Nakon skoro tri godine Van Gikler se vratio svojoj strasti čime je okončao muku koja se činili beskonačnom.

On je 2013. godine u Chelseaju pokidao križne ligamente, da bi mu se nešto slično desilo 2016. godine kada je odlučio da se ne operiše.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Tada se služio konzervativnom metodom koja je na početku djelovala, ali je 2018. godine morao ponovo pod nož. Uslijedio je niz od nekoliko operacija nakon infekcije.

U aprilu 2019. godine počeo se liječiti u Rimu, nakon čega mu je živnula nada. Svemu je došao kraj kada je za svoj PSV zaigrao u posljednjim minutama meča protiv AZ Alkmaara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi