Ruud van Nistelrooy ima novi posao, ali će pričekati nekoliko mjeseci

Bivši napadač Manchester Uniteda i Reala

Ruud van Nistelrooy ima novi posao, ali će pričekati nekoliko mjeseci

A. Čaušević

Svojevremeno možda i najbolji napadač svijeta Ruud van Nistelrooy ima novi posao kojeg će početi obavljati za šest mjeseci. 

PSV Eindhoven je danas potvrdio kako će Van Nisterooy od 1. jula voditi U21 tim slavnog nizozemskog kluba koji se takmičiti u drugoj ligi.

Nekadašnji golgeter Real Madrida i Manchester Uniteda je već nekoliko godina trener u omladinskim selekcijama popularnih Električara.

Nakon što je trenirao U18 i U19 timove naredni korak je U21 tim u kojem igrači imaju status profesionalaca.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Svjesno sam se odlučio za trenerski posao i primjetio sam da mi odgovara. Volim raditi s grupom girača i prenositi svoje ideje o fudbalu. Došlo je vrijeme za profesionalni fudbal. Cilj ekipe Jong PSV-a je jasan: pripremiti što više igrača za A tim", rekao je Van Nistelrooy.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti