Van Persie donio Moyesu prvi trofej sa Manchester Unitedom

Đavoli srušili Wigan

Van Persie donio Moyesu prvi trofej sa Manchester Unitedom

Londonski Wembley bio je danas domaćin susreta Community Shielda u kom su snage odmjerili Manchester United i Wigan.

Rezultat je na kraju susreta glasio 2:0 za aktuelnog prvaka Premier lige što je značilo da je David Moyes, nakon ne tako dobrog pripremnog perioda, uspio osvojiti svoj prvi trofej sa Crvenim đavolima.

Susret je počeo odlično za momčad sa Old Trafforda. Robin Van Persie je već u 6. minuti susreta sjajnim udarcem glavom uspio da savlada golmana Wigana, Carsona i da donese veliku radost svojoj ekipi.

U nastavku viđena je dobra igra na obje strane. United je bio nešto bolji, ali novih golova u prvih 45 minuta nije bilo.

Ipak, u nastavku, Robin van Persie postiže još jedan pogodak te potvrđuje kako će i ove sezone biti pokretačka snaga prvaka Engleske. Pogodak je stigao u 59. minuti nakon loše reakcije odbrane Wigana.

Nakon tog gola uslijedio je pad ritma igre, a lopta je uglavnom boravila na sredini terena. Wigan je pokušavao da smanji rezultat, ali je sve uglavnom završavalo na poluprilikama.

Do kraja je ostalo 2:0, te je momčad Davida Moyesa podigla trofej namijenjen osvajaču Community Shielda. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 



Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.