Van Persie igrač mjeseca decembra, Villas-Boas menadžer

Nova nagrada za sjajnog Holanđanina

Van Persie igrač mjeseca decembra, Villas-Boas menadžer

Robin van Persie proglašen je za najboljeg igrača mjeseca decembra u Premiershipu. 

U posljednjem mjesecu 2012. godine Van Persie je postigao pet golova u šest susreta Premiershipa. Mnogi od njih su bili ključni, poput onog Manchester Cityju. "Ovo je bio veliki mjesec za nas. Imate perioda u sezoni kada vam sve polazi za rukom, a decmbar je bio takav," riječi su Holanđanina. 

 

Menadžer Tottenhama Andre Villas-Boas proglašen je za najboljeg menadžera mjeseca decembra. Spursi su savladali Fulham, Swansea, Aston Villu i Sunderland, te su nesretno poraženi od Evertona na Goodisonu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Mjesec decembar je bio sjajan za nas. Uspjeli smo doći u poziciju u koju smo željeli. Nalazimo se na trećoj poziciji, ali bitno je gdje ćemo završiti na kraju sezone," riječi su Portugalca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti