Van Persie: Na kraju ove sezone vjerovatno završavam karijeru
Legendarni Holanđanin je tokom karijere postigao mnogo golova, ali mnogima će ostati u pamćenju onaj protiv Španije na Mundijalu u Brazilu.

Legendarni Holanđanin

Van Persie: Na kraju ove sezone vjerovatno završavam karijeru

Legendarni holandski fudbaler i napadač Feyenoorda Robin van Persie najavio je kraj po završetku ove sezone.

Van Persie ima 35 godina i ove godine se vratio u Feyenoord kako bi proveo posljednje mjesece karijere. Bilo je nedoumica da li će nekadašnji napadač Mancehster Uniteda odigrati još jednu ili više sezone, ali čini se kako tu više nema dilema.

"Kada završavam karijeru? Vjerovatno na kraju ove sezone. Imat ću 36 godina, a to će ujedno biti kraj moje 18. profesionalne sezone. Od pete godine znam samo za fudbal, možda je vrijeme da kažem zbogom", prokomentarisao je Van Persie u razgovoru za holandske medije.

Podsjetimo, legendarni holandski napadač je karijeru započeo upravo u Feyenoordu, nastavio u Arsenalu, pa igrao još za Manchester United i Fenerbahče.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Tokom karijere je upisao i 102 nastupa za reprezentaciju te je postigao čak 50 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi