Van Persie odbio Chelsea, City, Juve i Inter
Robin van Persie

Van Persie odbio Chelsea, City, Juve i Inter

Uprava Chelsea očekivala je da će ovog prelaznog roka na Stamford Bridge dovesti napadača Arsenala Robina van Perisea.Osim Chelsea, za holandskog napadača bio je zagrijan i Manchester City, koji je bio poslao ponudu Arsenalu, ali i direktnu ponudu Van Persiu prema kojoj bi ovaj bivši igrač Feyenoorda sedmično zarađivao više od 100.000 funti.

Iako je Van Persie u jednom trenutku i razmišljao o mogućem odlasku u Chelsea, ipak je odlučio ostati u Arsenalu, s kojim je potpisao novi, četvorogodišnji ugovor, prema kojem su mu zagarantovana primanja od 80.000 funti sedmično. Van Persie je također odbio ponude Juventusa i Intera, izjavivši da mu se ne ide iz Londona.

Novi trener Chelsea Carlo Ancelotti smatra Van Persia jednim od najboljih napadača u Evropi i žarko ga je želio vidjeti u svojoj ekipi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.