Van Persie odveo Manchester United do pobjede

Liga prvaka, grupa H

Van Persie odveo Manchester United do pobjede

Večeras su odigrana dva susreta grupe H drugog kola grupne faze Lige prvaka. Rumunski Cluj je na svom terenu dočekao Manchester United, dok je Braga gostovala kod Galatasaraya.

Cluj je utakmicu sa viceprvakom Engleske počeo sjajno, a pogodak je stigao već nakon 14. minuta igre. Sougou je prošao po desnoj strani te je poslao oštru loptu u šesnaesterac, a Pantelis Kapetanos je preciznim udarcem savladao De Geu. Ipak, gosti su uspjeli poravnati rezultat prije odlaska na odmor. U 29. minuti slobodan udarac sa lijeve strane izveo je Rooney, a glavom je golmana lobovao Robin van Persie.

 

U nastavku susreta, Crveni đavoli su nastavili tamo gdje su stali, a akteri su bili isti. Rooney je dubinskom loptom pronašao u šesnaestercu Van Persija koji je savladao golmana domaćih, Felgueirasa. Kako se susret primicao kraju domaći su bili sve nervozniji te su pokušavali da se spase poraza. Ipak, to im nije pošlo za rukom te je momčad sa Old Trafforda upisala drugu pobjedu u grupnoj fazi Lige prvaka.

 

Braga je na gostovanju kod Galatasaraya odigrala dobru partiju te je uspjela da ostvari pobjedu rezultatom 0:2.

 

Od početka susreta igralo se dobro na obje strane te su i jedni i drugi prijetili. Ipak, gosti su prvi došli do vodstva. Ruben Micael je natrčao na jednu dobijenu loptu i nije mu bilo teško da pogodi mrežu Muslere. Nakon vodstva gostiju, turska ekipa je pokušavala da dođe do poravnanja, ali u prvih 45. minuta to nije uspjela.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U nastavku igre, domaći su nastavili napadati, a prijetili uglavnom su preko Yilmaza i Buluta. Ipak, Braga je uspjela da poveća prednost do kraja susreta, a strijelac u sudijskoj nadoknadi za konačnih 0:2 bio je Alan. Asistirao mu je Eder.

CFR Cluj - Manchester United 1:2 (Kapetanos 14, Van Persie 29, 49)
Galatasaray . Braga 0:2 (Ruben Micael 27, Alan 90+4)

 











Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti