Vancouver u MLS-u od 2011. godine

Širi se američka fudbalska liga

Vancouver u MLS-u od 2011. godine

Adnan Beganović

Komesar takmičenja američke profesionalne fudbalske lige (MLS), Don Garber, objavio je da liga od 2011. godine dobija 17. člana.

Nova ekipa u MLS-u 2011. godini postaće Vancouver Whitecaps, a veoma je interesantno da je jedan od suvlasnika kanadskog tima i poznati NBA košarkaš Steve Nash, igrač Phoenix Sunsa.

MLS liga je osnovana 1996. godine i u prvoj sezoni brojala je 8 ekipa. Nova sezona počinje danas, a liga trenutno broji 15 klubova. U ovoj sezoni po prvi put nastupiće momčad Seattlea, dok će se 2010. priključiti i Philadelphia.

Osim Vancouvera kandidaturu za priključenje takmičenju podnijeli su Ottawa, St. Louis i Portland, a postoji mogućnosti da uprava MLS lige objavi ime još jednog novopriključenog člana.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti