Vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo: Promjena u Nadzornom odboru

Usvojene promjene upravljačke strukture

Vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo: Promjena u Nadzornom odboru

Danas je održana vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo na kojoj su usvojene promjene upravljačke strukture, te izvršen pregled dosadašnjeg poslovanja.

Bila je riječ o prvoj sjednici Skupštine FK Sarajevo nakon promjene većinskog vlasnika upravljačkih prava. Iz kluba sa Koševa su saopštili da je promijenjen jedan član Nadzornog odbora - umjesto Lim Meng Keona izabrana je Nguyen Thi Quy Phuong. Nguyen Nam i Ken Choo su zadržali svoje pozicije.

Na današnjoj skupštini donesena je i odluka koja se odnosi na "dokapitalizaciju kluba kroz pretvordbu pozajmica VTCY u glasačke uloge". Iz FK Sarajevo poručuju da će se na taj način značajnoj mjesti poboljšati finansijska pozicija kluba.

Članovi Skupštine su na današnjoj sjednici istakli želju da se nastavi praksa uvođenj mladih igrača iz Akademije FK Sarajevo u prvi tim, a bilo je govora i o unapređenjima unutar same Akademije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dugoročna strategija kluba jeste ulaganje u omladinski pogon i infrastrukturu koja će omogućiti daljnji napredak i iskorak u svim takmičenjima selekcija FK Sarajevo. Do sad je urađen veliki dio posla, ali samo kontinuiranim radom možemo ostvariti zacrtane ciljeve. Uvođenje akademaca u prvi tim FK Sarajevo mora biti prioritet“, istakao je Valentin Ilievski, predsjednik Skupštine FK Sarajevo.

FK Sarajevo se obavezao i u narednom periodu podržati inicijativu za donošenje zakona o sportu u Bosni i Hercegovini koji će klubovima omogućiti da postanu dioničarska društva, što će pojednostaviti procese svih budućih ulaganja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Analiticar
Najvaznije od svega je da im je teleca glava ostala na celu tzv strucnog staba.
0 5
AmarHZ
Husref ima svu podršku od nas
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi