Vanredna sjednica Skupštine NK Čelik zakazana za 28. decembar
Članovi Skupštine kluba odlučit će o eventualnom ulasku investitora u klub s Bilinog polja

Članovi će odlučiti o ulasku investitora u klub

Vanredna sjednica Skupštine NK Čelik zakazana za 28. decembar

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Vanredna Skupština NK Čelik zakazana je za 28. decembar, a na njoj bi članovi trebali odlučiti jesu li za ulazak u klub investitora iz Turske i Katara.

Prošle subote potencijalni investitori iz Turske i Katara boravili su u Zenici na završnim pregovorima oko preuzimanja kluba s Bilinog polja. Ostale su još neke sitnice da se riješe koje su neophodne prije ulaska investitora u klub.

Naravno, po novom Statutu kluba, koji je po članskom modelu, ulazak investitora u klub moguć je jedino ako to odobre članovi Skupštine. S tim u vezi Nadzorni odbor kluba na prijedlog predsjednika Jasmina Memiševića danas je zakazao vanrednu sjednicu Skupštine, koja će biti održana 28. decembra.

Iako još nije poznato gdje će se održati sjednica i koji će biti dnevni red, očigledno je da će najvažnija tačka biti ulazak investitora u klub. U narednom periodu svi članovi će biti obaviješteni o pojedinostima vezanim za zakazanu sjednicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredni period odlučujući je kada je u pitanju klub s Bilinog polja. Budući da niko od domaćih privrednika neće da preuzme klub, jedina opcija su ostali investitori iz Turske i Katara, koji naravno uz sve zakonske procedure i bankovnu garanciju, trebaju prezentovati svoj plan u klubu za naredne godine. Na kraju članovi kluba će odlučiti o sudbini ekipe, a sigurno da je svima u interesu da Čelik konačno stane na noge, te da se vrati na mjesto koje mu i pripada, a to je sami vrh bh. nogometa.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi