VAR od naredne sezone u Ligi prvaka

UEFA donijela odluku

VAR od naredne sezone u Ligi prvaka · Zvanično

UEFA je danas objavila da će VAR tehnologija od naredne sezone biti korištena u Ligi šampiona.

Iako su iz UEFA-e do sada bili protiv VAR tehnologije, nakon što je ona svoje prste uplela u gotovo svim najvažnijim ligama i takmičenjima na svijetu, na kraju je i Evropska kuća fudbala odlučila da počne koristiti ovu tehnologiju.

Ona će se na terenima Lige prvaka prvi put pojaviti u narednoj sezoni, a također će biti korištena i na Evropskom prvenstvu 2020. godine.

"Uvjeren sam da ćemo do implementacije VAR tehnologije u augustu 2019. godine imati dovoljno vremena da uvedemo u upotrebu ovaj robusni sistem i da na vrijeme obučimo sve sudije kako bi uspješno i efikasno koristile VAR u najjačem klupskom takmičenju na svijetu", rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Kada je u pitanju Evropa liga, tamo će se VAR tehnologija početi koristiti od sezone 2020/21.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi