VAR poništio gol Tottenhama, sudija svejedno pokazao na centar

Konfuzija u Londonu

VAR poništio gol Tottenhama, sudija svejedno pokazao na centar

E. Škorić

VAR ponekad zna da zakomplikuje stvari, baš kao što je to bio slučaj i jučer u Londonu gdje je Tottenham remizirao s Watfordom (1:1).

Spursi su još jednom razočarali, a spasili su se poraza na domaćem terenu tek u završnici meča kada je Dele Alli zabio za 1:1. Ipak, stiče se utisak da je prethodno napravio faul u napadu, pa je VAR morao da provjeri regularnost pogotka.

Na semaforu se tako u 87. minuti ispisalo: "Decision - no gola", ali odluka da nema gola nije pomogla Watfordu, jer je glavni sudija Chris Kanagah loptu poslao na centar.

Zbunjeni su bili svi na stadionu, ali Tottenham je mogao da počne sa slavljem. Gol je priznat, a kasnije su organizatori poslali poruku izvinjenja zbog "grafičke pogreške".

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Watfordu su bili bijesni, rekavši da više ni VAR nije vjerodostojan i da postaje prava misterija njegovo funkcionisanje, dok je menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino kazao da "shvata bijes gostiju, ali to nema nikakve veze s Tottenhamom".

Jučerašnja podjela bodova drži Tottenham tek na sedmom mjestu sa 14 bodova, a Watford je posljednji tim lige sa samo četiri boda i jedini je bez pbojede na prethodnih devet susreta Premier lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi