VAR "radi" kada je Real i prvak: Nova kontroverza vrijedna ispadanja iz lige, Jović glavni akter

Leganes oštećen

VAR "radi" kada je Real i prvak: Nova kontroverza vrijedna ispadanja iz lige, Jović glavni akter

A. Čaušević

Koliko god to navijačima Real Madrida smetalo i paralo uši Real Madrid je poslije nastavka sezone u Španiji imao veliku naklonost VAR tehnologije. 

Kolo prije kraja Kraljevi su po 34. put postali prvaci Španije, ali bez kontroverze i VAR tehnologije nije mogla proteći ni posljednja utakmica šampiona. 

Leganesu je za opstanak u Ligi trebala pobjeda, a u 83. minuti desila se kontroverzna situacija s lokom Jovićem u glavnoj ulozi.

Prema novim pravilima svako igranje rukom u kaznenom prostoru se smatra penalom, ali čini se da isti pravilnik ne važi za sve, ovaj put za Real Madrid.

Iako se vidi na snimku da je lopta pogodila Jovića u ruku glavni sudija meča Cuadra i poslije pregledanja sporne situacije nije svirao penal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Spornu situaciju i evidentno Jovićevo igranje rukome koje nije bilo dovoljno za penal pogledajte ovdje.

Na kraju je meč završen rezultatom 2:2 pa je tako ova odluka direktno utjecala na Leganesov opstanak u ligi jer bi domaći s evenutalnom pobjedom i naredne sezone igrali u La Ligi jer Celta nije pobijedila Espanyol.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Ne navijam ni za Real ni Barselonu al novinari bi trebali biti objektivni. Čovječe kako počinjete text, ovo je sramota, možeš napisati da su imali nekoličinu " sumljivih " odluka ali da su imali naklonjenost Var tehnologije e to su ozbiljne optužbe što vi kao novinari nebi trebali raditi. Možda da citirate nekog funkcionera ili slično ali ovako text početi e to je krajnje neozbiljno
12 8
Shik
Sve slucajno i nenamjerno.Jadni Real stoga svi krive a sudije brane. Ramos se svaki put isplace kad dode kuci. Nije fer njih kriviti ako VAR i sudije grijese.
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi