Varane: Hvala Mourinhu na povjerenju i suigračima na podršci

Mladi defanzivac Reala

Varane: Hvala Mourinhu na povjerenju i suigračima na podršci

Edmir Škorić

Mladi odbrambeni igrač Real Madrida Raphael Varane (19) zahvalio se svom treneru Joseu Mourinhu za povjerenje koje mu Portugalac daje. 

Sa samo 19 godina, bivši igrač Lensa se ustalio u prvu momčad Reala i to u svojoj drugoj sezoni na Santiago Bernabeu. Postao je neizostavna karika u odbrani kraljevskog kluba. 

 

"Moram se zahvaliti treneru na povjerenju koje mi je dao i na pomoći da postanem bolji igrač. Radio sam naporno da bih došao do ovoga, a puno su mi pomogli i moji suigrači. Od njih sam puno naučio", rekao je skromni 19-godišnji noogmetaš.

 

Francuski internacionalac osvrnuo se i na utakmice polufinala Lige prvaka sa Borussijom Dortmund.

 

"Borussia je momčad koja relativno brzo može da prebaci loptu iz odbrane u napad. Vole napasti i to je njihov stil igre. Sjajna su momčad i nisu samo uz pomoć sreće došli u polufinale".

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pobjednik dortmundsko-madridskog okršaja igrat će u finalu 25. maja na londonskom Wembleyju protiv Bayerna ili Barcelone.

 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.