Varane mijenja Luiza u Chelseaju?
Foto: EPA

Varane mijenja Luiza u Chelseaju?

Edmir Škorić

Francuski stoper Raphael Varane zanimljiv je čelnicima londonskog Chelseaja.

Kako je Chelsea prodao Davida Luiza u PSG za oko 50 miliona funti, sada je Jose Mourinho primoran dovesti novog kvalitetnog stopera. 

Portugalac sjajnu zamjenu za Brazilca vidi u Varaneu, kojeg je trenirao u Real Madridu. I sam Francuz ističe da je sretan jer je imao priliku da radi s Mourinhom i njih dvojica su se i u Madridu jako dobro slagali.

"U ovom trenutku ne mogu da razmišljam o interesu Chelseaja. Sad se isključivo spremam za Svjetsko prvenstvo i nije vrijeme da se govori o mojoj budućnosti", rekao je Varane za Marcu, osvrnuvši se na sukom sa trenerom Atletica Diegom Simeoneom tijekom utakmice finala Lige prvaka u Lisabonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Iznimno poštujem Simeonea i ono što je uradio kao igrač, a i sada što radi kao trener. Zaslužuje moje poštovanje. U finalima Lige prvaka uvijek ima puno napetosti".

Varane će sa Laurentom Koscielnyjem i Mamadouom Sakhoom činiti srce odbrane francuske reprezentacije koja u Brazilu igra u gurpi E sa Švicarskom, Ekvadorom i Hondurasom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.