VAR dva puta rastužio Hajduk, Livaja pogodio stativu, ali Splićani su na kraju pokazali karakter!
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Nova pobjeda Hajduka

VAR dva puta rastužio Hajduk, Livaja pogodio stativu, ali Splićani su na kraju pokazali karakter!

Eldar Ganibegović

Hajduk ne staje. Od pet utakmica u HNL ima isto toliko pobjeda ove sezone. U okviru 6. kola tim iz Dalmacije gostovao je kod Varaždina i slavio rezultatom 1:2.

Već u petoj minuti prijeti Hajduk. Krovinović je ubacio, a sam na drugoj stativi ostao je Dolček, koji je glavom šutirao pored gola.

Četiri minute kasnije pokušaj Livaje ide u ruku Jelenića, ali kako je prvo igrao nogom nije suđen kazneni udarac.

Melnjak je pucao s ruba šesnaesterca nakon povratne lopte Livaje, otišlo je to malo pored gola. Bila je to 13. minuta.

Deset minuta kasnije prva prava prilika za Varaždin. Dugi napad domaćih završio je Piljevim udarcem s 12-13 metara, no Lučić je to odbio.

Hajduk dolazi do vodstva u 29. minuti. Livaja je ubacio s desne strane, a Krovinović u punom trku stigao na loptu i glavom zabio za vodstvo gostiju.

Oglasi

Izjednačio je Varaždin samo sedam minuta kasnije. Nakon jedne "svijeće" prema kaznenom prostoru Hajduka, lopta je stigla u posjed Varaždinovih igrača, a Belcar je s ruba šesnaesterca neodbranjivo pogodio za izjednačenje.

Dosuđen je u 40. minuti penal za Hajduk, ali nisu se dugo gosti radovali. Benrahou je iznudio penal, ali je utvrđeno da je ranije bio u ofsajdu, pa ništa od penala nije bilo.

Novo razočarenje za Hajduk od strane VAR-a u nadoknadi prvog dijela. Livaja je krasno podvalio loptu za Benrahoua, koji se sjurio u šesnaesterac, driblingom se riješio čuvara i odložio za Dolčeka, koji neometano pogađa mrežu domaćina, ali VAR je utvrdio da je Livaja prethodno bio u ofsajdu.

Sljedeća sjajna šansa za Hajduk u 53. minuti, ali Livaja je nakon kornera pogodio stativu.

Do gola i pobjede Hajduk dolazi pred sami kraj, u 86. minuti. Mikanović je ubacio s desne strane, a Dajaku je ostao nečuvan na drugoj stativi i udarcem iz prvog dodira postigao gol za trijumf.

Oglasi

Hajduk je s maksimalnih 15 bodova iz pet mečeva prvi na tabeli, dok Varaždin s devet manje zauzima četvrtu poziciju. Sedmo kolo za Hajduk donosi domaći meč protiv Istre 1961, dok će Varaždin u goste kod Rijeke. 

HNL, 6. kolo:

Varaždin - Hajduk 1:2 (Belcar 36'; Krovinović 29', Dajaku 86')

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Varaždin: Zelenika - Vukčević, Jelenić, Boršić, Pellumbi - Pilj, Postonjski - Belcar, Šego, Mitrovski - Brodić.

Hajduk: Lučić - Moufi, Šarlija, Diallo, Melnjak - Krovinović, Sigur - Sahiti, Benrahou, Dolček - Livaja.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi