Varda dva poena u pobjedi Procoma

Košarkaško prvenstvo Poljske

Varda dva poena u pobjedi Procoma

Asseco Procom je u šestoj utakmici finala doigravanja košarkaškog prvenstva Poljske pobjedom nad Turowom 72:64 osigurao majstoricu koja će se igrati na terenu Procoma u Gdyniji 23. maja.

Procomov rezultat je još veći ukoliko se zna da je ostvaren na gostujućem terenu u meču u kojem je Turow bio na korak do titule. Procom za koji je i u ovoj utakmici igrao centar naše reprezentacije Ratko Varda do osjetnijih prednosti je stizao u drugoj i četvrtoj četvrtini koje su završene identičnim rezultatom 16:22.

Ratko Varda je ponovio učinak iz druge partije ove serije kada je isto kao i u ovoj utakmici postigao samo dva poena. Ovaj igrač je nakon šest utakmica finala na prosjeku od 6,5 poena po utakmici. Trener ekipe za koju nastupa naš internacionalac, Tomas Pacesas je u ovom susretu više koristio snage sa klupe tako da je i to možda jedan od razloga ovako skromne partije. Varda je igrao samo 11 minuta a od njegovih suigrača vrijedi izdvojiti Ewinga koji je postigao 12 poena i pet asistencija, te Videnova koji je dodao 14.

Kod poraženih, Kickert je postigao 16 poena uz devet skokova, dok je Wysockom također malo nedostajalo da ima double-double učinak, ostvario je 10 poena i devet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.