Varda napustio reprezentaciju BiH!

Veliki udarac za bh. tim

Varda napustio reprezentaciju BiH!

Centar Ratko Varda neće biti na raspolaganju selektoru Bosne i Hercegovine Sabitu Hadžiću za predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci koje će se održati u Litvaniji.

Ova, potpuno neočekivana odluka, sigurno će dobro poremetiti planove Hadžića u pripremama za predstojeću smotru najboljih evropskih selekcija.

“Uvažavajući i cjeneći sav njegov doprinos za državi i reprezentaciju BiH, definitivno je jasno da ovakav način rada i priprema nije u stanju pratiti. Selektor Hadžić želi više prostora mladim igračima, opredijelio se za mlađu petorku što je shvatio i naš veteran koji ima problema sa povredama već duže vrijeme. Rastanak je bio srdačan i prijateljski, a Varda, koji još uvijek nije pronašao klub, nastavit će sa pripremama uz ličnog trenera", naveo je u SMS poruci generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović.

Varda je u posljednje vrijeme bio ponajbolji igrač našeg državnog tima, tako da ova odluka i pogovoto SMS saopštenje Mahumutovića stvaraju dosta polemika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.