Varda savladala HEO

Prva muška liga RS

Varda savladala HEO

D. Vejo

Košarkaši Varda HE ostvarili su novi trijumf, nakon što su večeras u sklopu 23. kola Prve muške lige Republike Srpske bili bolji od ekipe HEO rezultatom 70:59, po četvrtinama je bilo 13:8, 16:11, 25:23 i 16:17.

Tim iz Višegrada od prvog sudijskog zvižduka krenuo je na sve ili ništa. Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku domaćih košarkaša Sudžuma i Stanimirovića koji su bili enigma za sastav iz Bileće. Nakon prva dva kvartala, na semaforu je stajalo plus 10 za Vardu (29:19).

Nakon predaha, ponovo je domaći tim vodio glavnu riječ na parketu. Treću četvrtinu Varda ponovo rješava u svoju korist pa tako prije početka posljednjeg perioda ima prednost od 12 poena (54:42).

Uspjeli su Bilećani da se trgnu u finišu meča, ali to nije bilo dovoljno za preokret.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Stanimirović sa 29 poena, dok je u redovima HEO to bio Fimić sa 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi