Vardar u Banjoj Luci bolji od Borca

Vardar u Banjoj Luci bolji od Borca

A. Beganović

U okviru 18. kola Regionalne rukometne lige Vardar je u Banjoj Luci bio bolji od domaćeg Borca (26:20).

Rukometaši Vardara opravdali su ulogu favorita i u Banjoj Luci su zasluženo savladali Borac. U prvih desetak minuta domaći su dobro parirali favoriziranim gostima (4:6), no  serijom od 9:2 gosti iz Skoplja su do odmora napravili nedostižnu prednost (15:6).

U drugom dijelu domaći su pružili nešto bolju igru, ali niti u jednom momentu nisu ozbiljnije zaprijetili makedonskoj momčadi, koja je na kraju zasluženo slavila.

Dibirov sa devet, te Pribrak sa pet pokodaka bili su najefikasniji kod Vardara, dok su Janković sa sedam, te Bezbradica sa šest pogodaka bili najefikasniji kod Borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.