Vardar žestoko kažnjen zbog divljanja navijača

UEFA ne prašta

Vardar žestoko kažnjen zbog divljanja navijača

Teme:

Fudbalski klub Vardar iz Skoplja suočio se sa žestokom UEFA-inom kaznom zbog neprimjerenog ponašanja navijača na utakmici protiv Rosenborga.

Meč Vardara i Rosenborga igrao se 7. decembra prošle godine u Skoplju u okviru posljednjeg kola grupne faze Evropske lige i okončan je rezultatom 1:1, a tokom susreta su navijači domaćeg tima koristili pirotehnička sredstva i bacali predmete u teren.

Vardar je zbog loše organizacije utakmice kažnjen sa 30.000 eura, što je za ovaj makedonski klub zaista ozbiljna cifra.

Inače, Vardar je takmičenje u svojoj grupi Evropske lige završio na posljednjem mjestu i taj bod protiv Rosenborga bio mu je jedini osvojeni bod. U grupi su bili još Zenit i Real Sociedad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi