Saznali smo i preostale učesnike nokaut faze Evropske lige
Foto: EPA

Okončana grupna faza takmičenja

Saznali smo i preostale učesnike nokaut faze Evropske lige

M. Šljivak

Utakmicama 6. kola večeras je okončana grupna faza Evropske lige.

Dobili smo ukupno 24 tima koja idu dalje, a njima će se priključiti i osam trećeplasiranih ekipa iz Lige prvaka. Od utakmica koje su igrane od 21:05 postignuti su sljedeći rezultati:

Iz Grupe G prolaz u dalju fazu takmičenja osigurali su Plzen i FCSB. Plzenu je za prolaz bila potreban barem bod na gostovanju kod Hapoel Beer Sheve, a oni su na kraju slavili pobjedu rezultatom 2:0.
U drugom meču ove grupe Lugano je sa 1:0 pobijedio FCSB u Bukureštu.

Grupa G:

Beer Sheva - Plzen 0:2
FCSB - Lugano 0:1

Dueli grupe I donijeli su dosta uzbuđenja. Salzburg je pred posljednje kolo bio siguran, dok su se preostala tri tima borila za prolaz dalje.
Na kraju je plasman u nokaut fazu ostvario francuski velikan Marseille. Njima je bio dovoljan remi sa Salzburgom za ovo ostvarnje (0:0), a na ruku im je išao i remi Konyaspora na gostovanju kod Vitorije Guimaraeš (1:1).
Za turski tim nije igrao Amir Hadžiahmetović, dok je Deni Milošević ušao u posljednjih dsetak minuta.

Grupa I:

Vitoria - Konyaspor 1:1
Marseille - Salzburg 0:0


U grupi J odlučilvalo se o prvom mjestu u grupi između Athletic Bilbaa i Ostersundsa. Španci su na kraju prošli prvi kroz cilj pobjedom nad Zoryom od 0:2, Ostersunds je u Berlinu odigrao 1:1 sa Herthom, iako su imali penal za pobjedu u 88. minuti.


Grupa J:

Zorya - Athletic 0:2
Hertha - Ostersunds 1:1

Utakmice grupe K donijele su pirove pobjede Waregema nad Lazijom (3:2) i Vitessea nad Nicom (1:0), a gostujući timovi su već u prošlom kolu osigurali plasman dalje.

Grupa K:

Waregem - Lazio 3:2
Vitesse - Nice 1:0

Zenit je pobjedom u San Sebastianu protiv Real Sociedada od 3:1 ovjerio prvo mjesto u grupi L ispred večerašnjeg rivala, a evropski nastup večeras je završio Vardar i to remijem protiv Rosenborg (1:1).

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Grupa L:

Real Sociedad - Zenit 1:2
Vardar - Rosenborg 1:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi