Vardy će imati jedan kriterijum kada bude mijenjao klub
EPA

Ne žali što je odbio Arsenal

Vardy će imati jedan kriterijum kada bude mijenjao klub

Engleski napadač Jamie Vardy izjavio je kako do kraja karijere želi osvojiti još trofeja. 

Prije dvije sezone Vardy je sa Leicesterom osvojio titulu u Premier ligi, što mu je bio ujedno i prvi trofej u karijeri, no njegovi aptetiti danas su mnogo veći i ne isključuje mogućnost da ode u drugi klub u kojem bi osvojio još trofeja. 

"Ne želim da imam samo jednu medalju. Cilj mi je da osvojim što više trofeja. Sada sam u Leicesteru, ali ko zna šta će donijeti budućnost", kazao je Vardy. 

Vardy je nakon sjajne sezone u Leicesteru bio dobio ponudu da karijeru nastavi u Arsenalu, međutim istu je odbio.

"Moj lični izbor bio je da odbijem Arsenal. Tako isto bi se desilo i da je neko drugi ponudio ugovor, ali tek pošto bih vidio koje su prednosti i mane. Ali to što sam odbio Arsenal ne znači da ne bih pogledao druge ponude", istakao je.

Englezi su podsjetili Vardyja kako je Arsenal prošle sezone FA kup, na što je on odgovorio:

"FA kup nije isto što i Premier liga, zar ne? Nikada ne žalim za onim što sam napravio. Pomalo sam i vidovit, predvidio sam pad Arsenala..."

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti