Vardy i Sturridge donijeli Engleskoj veliku pobjedu

Hodgson pogodio sa izmjenama

Vardy i Sturridge donijeli Engleskoj veliku pobjedu

U drugom kolu grupe B, Engleska je nakon preokreta savladala Vels rezultatom 2:1 i tako stigla nadomak plasmana u osminu finala.

Prvu priliku na utakmici imala je Engleska preko Sterlinga u  7. minuti utakmice, ali je fudbaler Manchester Cityja bio neprecizan. Englezi su bili agilniji tim, ali prvo poluvrijeme nije donijelo prevelika uzbuđenja sve do samog finiša.

Igrao se 42. minut kada je Vels stigao u prednost od 1:0. Fantastičan pogodak postigao je Gareth Bale, koji je iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti matirao Joea Harta i tako postavio rezultat prvog poluvremena.

Roy Hodgson je na poluvremenu napravio dvije izmjene i krenuo je po poravnanje. Iz igre su izašli Kane i Sterling, umjesto kojih su ušli Vardy i Sturridge. Na kraju se ispostavilo da su ove izmjene bile pun pogodak.

Ofanzivniji pristup se Engleskoj isplatio u 56. minuti, kada je Vardy iskoristio priliku i doveo svoj tim do poravnanja na 1:1. Nakon toga je uslijedio veliki pritisak Engleske, ali promjene rezultata nije bilo.

Posljednjih dvadesetak minuta proticalo je u prilično nezanimljivoj utakmici i većih prilika nije bilo sve do sudijske nadoknade, kada je drugi rezervista Daniel Sturridge pogodio za preokret i veliku pobjedu Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi