Vardy je bio odlučan da radi kao turistički vodič na Ibizi

Na kraju ostao u Leicesteru

Vardy je bio odlučan da radi kao turistički vodič na Ibizi

Edmir Škorić

Napadač Leicestera i engleske reprezentacije Jamie Vardy imaio je teških trenutaka u životu.

U ljeto 2013. godine Vardy je igrao u niželigašu i radio je u firmi, a razočaran startom sezone u Leicesteru želio je da zauvijek napusti nogomet.

Vardy je dogovorio posao na Ibizi gdje je trebao da radi kao turistički radnik koji brine o gostima, ali stručni štab Leicestera nagovorio ga je na ostanak u klubu. U tom štabu bio je i sadašnji trener Craig Shakespeare.

"Jamie je tada priznao da prolazi kroz teško razdoblje, pa smo trener Nigel Pearson, pomoćnik Steve Walsh i ja sjeli s njim kako bismo razgovarali. Rekli smo da ima kapacitet za Premier ligu i za reprezentaciju Engleske. Srećom nas je poslušao i nije otišao na Ibizu", otkrio je Shakespaeare.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vardy je osvojio naslov engleksog prvaka s Leicesterom, igra u reprezentaciji Engleske i u Ligi prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti