Vardy: Presudio je sedmodnevni odmor u toku sezone

Napadač Leicestera otkriva

Vardy: Presudio je sedmodnevni odmor u toku sezone

Jamie Vardy je ove sezone vodio svoj Leicester do historijskog uspjeha i osvajanja šampionske titule u Premier ligi.

Mnogi fudbalski stručnjaci se slažu da Leicester nije najkvalitetniji tim u ligi, ali da su igrači Claudija Ranierija definitivno prava porodica, te da je im je to donijelo uspjeh.

"Ako mene pitate, prelomni momenat u ovoj sezoni desio se kada nam je Ranieri dao sedam dana pauze usred takmičenja. Tada smo ispali iz FA Kupa, pa smo imali vremena da se odmorimo", rekao je Vardy, te dodao:

"Taj odmor nam je pomogao da vidimo koliko značimo jedni drugima. Tada smo shvatili šta znači zajedništvo na terenu i van njega. Još jedan fantastičan potez Ranierija".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jamie Vardy je u ovoj sezoni Premier lige postigao 24 gola i drugi je strijelac takmičenja iza Harryja Kanea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi