Vardy razočarao čelnike engleskih velikana

Napadač odlučio produžiti ugovor s Leicesterom

Vardy razočarao čelnike engleskih velikana

Endin Čaušević

Napadač Leicester Cityja Jamie Vardy produžit će ugovor s engleskom ekipom.

Trenutno najbolji strijelac engleske Premier lige Jamie Vardy nalazi se na meti mnogih klubova, ali je odlučio da produži ugovor sa Leicesterom. Prema pisanju engleskih medija Vardy će u Leicesteru ostati do ljeta 2019. godine, a sedmično će zarađivati 40,000 funti.

"Naš primarni cilj je bio da izborimo opstanak u Premier ligi, a samim tim imamo i veće šanse da zadržimo Vardyja u ekipi. Nadam se da će uskoro produžiti ugovor, još sitnice se trebaju dogovoriti", rekao je trener Leicestera Claudio Ranieri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vardy je u januarskom prelaznom roku bio na meti Chelseaja, Arsenala i Tottenhama, ali je odlučio da ostane u Leicesteru. Ipak, nije isključeno da je ovo lukav potez čelnika kluba kako bi na kraju sezone dobili više novca za svog napadača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi